salji

kisah hidup ku

kisah hidup ku

Tuesday, 24 September 2013

SELASA 24/9/2013

awak saye nak awak taw walaupun dia care pasal saye,,saye just nak kan perhatian daripada awak,,saye nk awak jadi sbhgian drpda hdup saye,,sye nk awak jadi kawan,buah hati,kawan baik,mak, senang cakap saye nak awk jadi segala-gala nye untuk saye,,saye taw awak bnyak kali sakit hati dgn cara dia,,, saye nak awak yg bahagiakan saye dan saye membahagiakan awak sayang,,saye dah lame aggp awak sangat special dalam hidup  saye,,dan saye mula serius dengan hubungan ni sejak saye luahkan perasaan saye pada awak,,,satu lagi walaupun kite belom declair lagi hubungan ni dengan rasmi nya tpi bg sya awak milik saye dan saye milik awak,,
saye hnya perlukan awak dalam hati saya tak kan tertulis nama org lain selagi awk milik sya,,
saye minta awak jgan tinggal kan sye,,u are very important in my life,,,u are my soul,,
i love you very strong nursyafiqa ajeera binti samsudin....

Thursday, 12 September 2013

NUR SYAFIQA AJEERA BINTI SAMSUDIN

hari ni nak cerita pasal si gadis ni,,name di beri nursyafiqah ajeera binti samsudin,,umo 18 tahum asal tengaroh johor baharu,,,mesti tertanya2 kan knpe post pasal dia ni,,,ni la gadis yang membuka hati aq untuk jatuh cinta lagi,,,dia ni kan sebenarnya manja sangat caring,bnyak lagin yang special pasal dia,,tapi sifat2 dia tu dia sembunyikan sebab dia telah dikecewakan oleh seorang insan yang sangat dia sayang,,,aq kenal dia pada mulanya hanya di wechat laman sosial,,mula  nye niat cuma nak berkawan shaja,,,tpi tetiba hati ni ley terbuka dgn cara dia,aku pernah berjanji kan dia untuk buang kan perasaan sayng dia kat exbf dia,,,alhamdllah dia hampir mlupakn nye,,namun aq x salah kan dia untuk kalaw dia x ley lupakan exbf dia dan aq x pernah pkse dia untuk lupakan exbf dia,,,aq faham situasi dian dan aq pernah mengalami,,,dikecewakan sebanyak 2 kali berturut2 perit sungguh rasa tu,,,sekarang dia dah boley terima aq dalam hidup dia aq bersyukur sngat,,,hahahaa but sometime aq terfikir jugak cam ne la dia ley buka hati aq,,,ni sume kejadiaan tuhan,,cinta tu adalah anugerah kan,,,hahahaa pada mula nye dia tak nak ad hbngan serius dgn aq sbb aq ni comel ,,,muka baby face,,,muka dia mmg nmpk kmtngan ,,tpi cinta x berdasar kn paras rupa,,, nak tengok tak pic dia,,, 

jeng,jeng,jeng ni dia ,,thank awak beri saya peluang,,,


------------------>

12 / 09 / 2013 KHAMIS

hai readers,,nak story about my BFF,,happy tgok dia dah bahagia dgn FR,,hahaa mgkin pas ni aq dah xde lagi dalam kamus hidup dia,,it's sokay demi kebahagiaan dia kan,,bok harap ko bahagia dengan dia k,,dia ad ciri2 yg ko nk,dia caring,loving,care psal ko,dia ley ad sllu di samping ko,,ko nak lelaki yang cam ni kan ad dalam hidup ko,,,allah makbulkan so ko jge dia leklok,,,nnti balik t aq jmpe ko ea,,but tu mgkin kali terakhir aku jumpa kau,, aq nak tengok wajah kegembiraan ko,,law pasni ko dah x contact aq,aq paham ko kne lebih kan dia drpd sgla-galanye termasuk aq,,,mungkin lepas ni titlle BFF hnya dia atas angin je,,,

Friday, 6 September 2013

CEMBURU TANDANYA SAYANG

assalamualaikum,,hai semua,ari ni nk crte pasal cemburu,,cemburu ni bukan perempuan je rasa kan,,lelaki pon cemburu juga..bagi aq kalaw aq cemburu aq pendam je aq xnak la mengongkong life dia tak bagi dia kawan dengan orang lain,,straight to the point kan orang yang aq sayang ni dia ad kawan dengn sekumpulan lelaki yang mereka gelar kan geng mereka "BROTHER'S" dorang aq tgok rapat la jugak but baru je kenal dorang mesra..law hujung minggu kalaw xde pape dorang mesti overnight ramai2 termasuk la dengan orang yang aq sayng ni,,dengan cara dorang ni wat kan aq cemburu,,but xkan la aq nak larang orang yg aq sayang tu xyah kawan dengn dorang sume kan,,aq ni sape je la pada dia tok aq wat sume tu,,aq bgi dia kebebasan tok berkawan dengan sesiapa tpi dia mesti la tahu tahap nye,,,kadang2 aq terfikir la jugak kalaw la aq pon ad kawan yg rapat selalu jumpe lepak same2 ape agak nye perasaan dia kan,,ntah la kadang2 aq ni x fikirkan perasaan aq pon aq wat sume tok dia,untuk melihat dia happy..bab aq dah janji untuk wat dia lupa akan pasal exbf dia tu,,,sampai sini je la aq nak cite,,ha t aq bg tengok pic siapakah gerangan perempuan tu,
k tataaa


Thursday, 5 September 2013

Got a Sick

 assalamualaikum hai semua,,ari ni nak cite pasal sekeliling aq,,kebelakangan ni byak khabar tak baik aq dapt,,kawan poli aq yg aq pnah men futsal dgn dia dulu telah mninggal dunia akibat kne panah petir kes ni sama macam kes arwah sepupu aq yg kena petir di saat umo dia bru sahaj 13 tahun,,
kemudian selang beberapa hari datuk kepada roommate aq jugak meninggal dunia,,,ramai sngat yg dah pergi mghadap allah S.W.T,,dengan keadaan aq yg sedang tak beberapa sihat ni pula aq terasa seperti selepas ni giliran aq pula,,ajal tu tak kan cepat walaupn ssaat dan tak kan lambat wlaupun sesaat..ni jela aq nak share ari ni,,

Saturday, 24 August 2013

SADNESS

assalamualaikum,,
ok nak cakap,thank 4 evrythig all u do 4 me,,kau mmg sahabat yang baik,,mgkin dgn cara ni aq dapat tlog kau lagi,,tugas aq smpai sini je tok happy kan kau,,ad org yg lagi berhak tok mggmbrakan kau sahabat,,
lagi satu kalaw aq xde dalam hidup kau lepas ni kau still bley happy kn,,khdpan kau pasti akan lebih lengkap tanpa ada nya aq,,ye mmg perit tok aq hdpi ni sume but it for your life i must do that,,so pas ni kau x perlu lah fikir tentang aq lagi,,aq lelaki aq msty lawan bende ni semua,,aq akan cuba tok x susah kan kau lagi,
lepas ni pahit manis kehidupan aq biar aq je yg telan ,,,i want look u happy,,
that alls for today,,
sorry for everything,,

Wednesday, 21 August 2013

assalamualaikum,,,

hai semua,,hermmm nak share smthg ni but ssh btol nk dluahkan,,,
nak di luah mati emak di telan mati bapak,,,orang yg sllu ad dgn aq time aq susah n senang skrg pon dah jauh kan diri drpda but aq redha je mgkin ni jalan hidup aq n ni jugak kptsan dia,,aq just mmpu berdoa agar hati aq ni terus kuat tok trus kan khdpan aq,,,act aq dah down gile skrg but aq xley nk buat ap dah aq dh x kuat lgsg aq hnye bley ukirkn syman palsu je,,,aq nk ad org yg ley hrgai aq n ley support aq tpi mgkin tu akan jdi angan2 je kan,,,ntah la aq pon x taw,,,bsar btol dgaan aq ni,,xpe la aq kne blaja hidup tnpa ad org yg cm tu,,,okay la smpai sni je nk share lega skit dpt luah at blog ni,,,





ARROW-BAHAGIANKAN AKU DENGAN NYA,,,


aku.... metri kan cintaku
hanyalah untuk mu
azimat dimasa depan
aku.. kan melindunggi mu
dari hujan panas dan gelora 

(KORUS).

cinta ini duka hanya sekali sahaja
dan aku berjanji tak akan menggulanginya
setelah kau pertahan bisa racun kau telan 
untuk terus hidup bahagia dgn ku
kau bersama....
dikala susah senang
dan mengapa harus ku biar resah gelisah
membinasa

oh tuhan dia insan
kurniaan dari mu 
salju dihati dan jiwa bila ku melihat dia
semikan rindu dgn kasih sayang 
kukerlip menjadi ratu penawar mu
pada mu tuhan aku berdoa...
( bahagiakan....)
bahagiakan ku dgnnya...

Monday, 29 July 2013

S.A.H.A.B.A.T

assalamualaikum,,
dear sahabat,,kau la yang support hidup aq slme ni serius ko mla yg mmbri sinar pada diri aq,,ko mmbuat kan aq smpurna ttpi knpe kau nak jauh kan diri drpda aq,,
perlu ke kau lakukan sedemikian,,??
di manakah janji kau kepada aq untuk sentiasa ad di samping antara kite,,
aku sayng kan sahabat aq,,,tolong la jangan jauh kan diri kau drpd aq,.
wlaupun kau dah aq dah berpunyer but sahabat untuk selama-lamanye,,,
kalau kau bace post aq ni kau renung2 kan la,,,
sayang kau sahabat,,,


                                                       

Friday, 12 July 2013

3 perkara,,

assalamualaikum semua,,
hai ari ni nak bgtaw pasal 3 perkara pentg,,
yang pertama mulai 17-6-2013 aq dah bergelar mahasiswa di politeknik port dickson,,
aq di tawarkan kejuruteraan mekanikal automotif,,
jauh tu drpda subjek yg aq amek mase sekolah dulu
tpi aq akn cuba wat yg terbaik,,

yang kedua..aq nk gtaw tntng akak angkat aq di poli tu,,
name dia nur shahirah fateha umo di 2o-an,,,
dia sem 5 at poli 2 dia aliran kjuruteraan awam,,
aq mula rapt dgn dia mse minggu suai kenal (MSK)
dia ni obses at aq but aq suka dia sebab dia caring pasal aq,,
suara dia mcm ella but dia ni manja sgt,,,
tpi syg sem depan aq dah xpt jmpe dia ag sbb dia practikal then trus graduat,,,,

yang ketiga,,
aku berkenalan dgn someone at poli tu nme dia nur syafiqa ajeera binti samsuden,,
nape aq crta tntg dia mesti pelik kan,,
tujuuan crta tntng dia sbb dia telah mmbuka pntu hati aq,,
dia dah buat aq jtuh hati kat dia,,
aq dah lamar dia mnjdi tman aq,,but i still wait the answer,,
dia masih ragu2 sbb dia bru je di kecewakan,,
but aq xkn mudah ptus asa,,
aq akan kejar dia sampai dapat,,
aq btul2 tertari dgn dia,,
andai aq di beri peluang aq akan mnjge dia dgn sbaik mgkin,,
aq harap aq dapt mmlki dia,,
tu je lah yg aq nk crite,,

Monday, 13 May 2013

MATLAMAT AKU

assalamualaikum hai semua,,

dah lame x update blog ni,, dah berhabuk dah pon kan,,, hehehe

btwy semua sihat?? hope semua sihat je k,,

semua orang ad impian dan matlamat hidup kan??

tpi bila di renungkan kembali bila kah kite akan mncapai impian dan matlamat kita itu??

matlamat hidup sye,,saye ingin merubah kehidupan saye dan keluarga sye 360 drjah,,

mgkin bgi org yg tiada ruang dan peluang akan mmikirkn ini sbgai satu angan2 shja,,,

tpi bg sye stlh berjumpa dgn ruang dan peluang yg hebat sye ykin sye mmpu untuk mnjadikn 

impian dan matlamat saye itu sbgai satu KENYATAAN saye pasti,,,

kata prof. hamka pluang yg baik dtg hnya skli di saat kite susah dan ksempitan,,

rbut lah pluang itu dgn sbaik nye dan nilai la peluang itu dgn mata hati kita,,

sampai di sini saja la sye hndak berkomgsi insyaallah sye skrg boley update blogg sye

ini...

assalamualaikum semoga allah memberkati hidup kite semua,,,

 

share

Share

Widgets