salji

kisah hidup ku

kisah hidup ku

Monday, 31 October 2011

exam will end

hai,,,hahahhaaaa suke2 wxam dah nak abis,,,,suke nyer xpyh nk g kola ag,,,,tdoooo je at umah kn best hehehhe,,skrg tunggu bulan 12 je ni,,,x sbr wok,,,kwan2 rmai dah ad lesen,,,jeles aq,,,tggu aq dpt lesen kite g konvoi k kawan2,,,,pas abis je cti akhir taun dah naik form 5 dh xde nk men2 ag,,,k la ni je nk story,,bye2

Sunday, 2 October 2011

FiNaL eXaM iS cOmInG

hai sume,,,lme x update xde story la ye sory hheheeee,,,after dak PMR abs exam je sye plak akn mnddki FINAL EXAM,,,,haiiyyyooo kne study la pas ni,,,taun dpn dah SPM peperangan terbesar 2,,,pas2 merdekaaaa!!!tggl staun je di alm sekolh,,,jauh lak myimpg dri tajuk hehehheee,,,,,
kmbli pd tjuk,,,kne wt revision sbjk2 yg dh bljr byk 2,,,hope dpt score la AMIN,,,korg jgn lupe doa kn sye k,,,hope dpt wt yg trbaik dri sblom ni,,,,k la ni je nk strory k,,,caw dlu,,,tata

Friday, 23 September 2011

cauple bab jealous tengok orang lain bercauple??

hai ad 1 prkre yg brmain dlm pmkrn sye,,,ermmm pnh x korg tgok kwn2 korg ni cauple bab jealous tgok org len cauple n dia x mnyygi n mghrgai cauple dia 2,,,??ni yg wt sye mushkil,,,ad gak org cm ni kan,,ermm law jealous tgok org cauple 2 x yh la brpura2 nk brcauple,,,ni org cauple ko cauple gak tpi ko x myygi n mghrgai cauple ko 2,,,cian at pomwn 2,,,ermm ni just luahan hati sye je,,,xde kaitan dgn yg hdup atau pun tlah mnggl dunia krne yg bruk dtg dari sye n yg baik dtg dari allah,,,

kursus 1 murid 1 sukan

haii,,,sye ari ni bru blik dri port dickson permaisuri hotel,,mmg best la progrm ni,,,mcm2 sye dpt,,,antre nye yg sye dpt ialh modify game,,,mmg trbaik la,,,slain 2 aq dpt tgok gak artis wt prgmbran,,,ag 1 kjdian sjrh dlm hdop sye,,,first time ad org nk wat jdi adk agkt,,,hahahahaa xley blah yg nk wat sye adk agkt 2 llki,,,hehehee,,ape pon xley ar,,aktvti kteorg yg best rsenye time mndi kolam a htel 2 mmg kteorg je yg ad dlm klm 2 xde org len ksian org len heheeee,,,,,ermmm ni je la nk cte k bubbyeee

Saturday, 3 September 2011

PIc PErTamA Aq bERSamA FamiLY aQ,,,

  hai korang,,,ni la pic pertame aq bersame sluruh ahli kluarga aq,,,,sllunye ayah aq mmg xnk amek gmba,,,btwy mse pagi rye hati dia terbka nk ambil gmba brsme kite org smue,,,,mmg rse cm plik ar,,,tpi ni la kngn aq brsme fmly aq,,,aq akn smpn pic ni slmenye,,,,nk knl x,,,dari kiri abang aq,mak aq,ayah aq,akak aq,,,kat bawh dari kiri aq n adik aq,,,,k bubyee

Thursday, 18 August 2011

roket air

hai sume,,,,ha sye ari ni nk mbus jnji,,ari 2 sye ad ckp law sye johan dalam pertandingan roket air sye akn tnjuk kan model roket sye,,,,sekarg sye tnjuk kn model roket air sye,,,tpi 1 je,,,ad 2 model sye tnjk 1 je,,,x lawa pon tpi johan k hehehehee XD

Wednesday, 10 August 2011

RayEEEE,,,,,

haii semua,,,ermmm x lme ag dh nk raye,,,x sbr nk rye,,,x sbr nk dpt mkn tgh hari cm biase,,,,,tggl 20 ari je nk rye,,,pjm clik pjam clik x sdar dh rye,,,nk beli bju,sluar bru tpi wet cm x ckp je,,,nk kmpl wet untk nk bli hdiah utk bini den,,,xtaw nk beli ap.....ape ek hdia yg best untk bini den ni,,,bini den nk bear tpi den x nk bli an dia bear bab ad alsn yg mnasbh,,,mmbe den ckp t mlaikt x msok umah law ad bear at umah,,,pape pon selamat hari rye 2 u all,,,jgn lupo pos an duet rye untk saye k,...

Wednesday, 3 August 2011

PuAsA

heyyy,,,now i want talk about fasting,,,,sape yg x puasa agkt tgn heheheee,,,,aq pnh trbace statement yg myatakn,,,mukmin yg brjaya ialah mkmin yg boleh mlwan hawa nfsu nye,,,ermm adakah kite semua ni mukmin sejati???adkah kita brjya mlwan hawa nafsu kite,,,hanya allah yg maha mgngetahui,,,so smbil dok2 2 fikir2 kn la n slmt beramall k,,,ag 1 bila bulan puasa amalan yg kite wt dbln puasa mndpt 2x gnjrn x kire wat baik or jahat,,,mari la kita kejar pahala dbln ramadhn,,,ini je aq nk gtaw,,k selamat berpuasa =)

Friday, 29 July 2011

hari koku

haii,,,nk story about hari koku at my school,,,,nk taw x dah 4 taun aq kola at situ x pnh sthun pon ad hari koku yg best,,,sume mmbosnkn xde aktiviti lgsg,,,ad pon aktiviti yg cm x bpe nk msuk,,,,taun ni aq msuk prtndgn roket air,,,,xtaw la mng ke x,,,rse nye mng ot bab mse amek ukurn,,aq ad skli dgn ckgu yg amek ukuran 2,,,alsn nk tlog la an,,,dpt la tgok result aq,,kptsn nye aq dpt no 1,,,tpi x sure ag la,,,,,ckgu pon x umum kn ag,,,,sekolah aq ni bosan ssgt,,,kne ekot sgt peraturan,,straight gila ar,,,2 yg dak2 kola asyik x dtg kola 2,,,nk kte skolh contoh xde pon,,,aq tgok skolh yg ag baik dri kola aq pon xde nk straight sgt,,,pe pon x ley ar,,,,t aq menang acara roket air aq 2,,aq tnjuk kt korg model roket air aq 2 k,,,k byeeee

Friday, 22 July 2011

BATOK!!!!!!!!!

hai semua,,,ermmm sye skrg dlnda batok2,,,xtaw la ape pncenyer,,,nk g klink xde mase n trnsport,,,haiiyaa batok dh truk gila ckp skit je btok,,,sksenye,,,klaw batok je xpe la,,,smpai skit dada skli,,,nk tdo pon x slesa,,,kjp2 btok,,,,,ad petua untk sye x??? law ad share2 la k,,,k la ni je sye t ad mse sye crte,,,k doa kn sye spye shat k,,aminn

Monday, 18 July 2011

exam!!!!!!!!!

hai u all,,,,,,,,,,minggu ni aq exam begining 19/7  to 23/7,,,,,mls gila nk study n x ready for exam,,,,sbnrnye mule dri awl taun aq mls gla nk study,,,,btw aq akn cbe wat yg terrrrrbaaaaaaikkkkkk xnk tiru2 ag insaallah,,,ag pon wat kte ckgu aq klaw dpt 21 a+ pon ko xpt msok MRSM pon hahaha cm siot ayt tpi brmkne aw,,kekdang aq pk gak kn bgos law xde exam ni,,msty korg pon pk cm 2 gak an,,,tpi dgn exam ni la kite dpt bndg kn mne yg pndai n mne yg kureng pndai,,,,k la nk mule study heheh(study la sgt an) k smoga btmu lagi,,,bye!!!

Thursday, 14 July 2011

ciri-ciri mengikut bulan kelahiran disember


DISEMBER
  • Sangat setia dan pemurah
  • bersifat patriotik
  • sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
  • bercita-cita tinggi
  • suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
  • seronok didampingi
  • Pandai buat lawak dan berfikiran dengan lojik
  • suka bercampur dengan orang
  • suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai
  • sangat jujur, amanah dan bertolak ansur
  • tidak pandai berpura-pura
  • cepat marah
  • sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
  • perangai yang berubah-ubah
  • tidak ego walaupun harga diri yang sangata tinggi
  • benci pada kongkongan

Saturday, 9 July 2011

x sangka

aq x sgke yg sdre aq eksden,,,aq egt an n ajk dia g tgok 'ride it right' x smpt nk ajk aq dpt taw dia eksden, ,,,nsb bek x truk just kaki kanan je yg pth,,,xley bla msok srt khabar ag 2,,,surt kbar metro,,,,gmba bomba tgh nk kluarkn dia,,,,dia eksden 7.7.2011 = ari khamis ,,,mse 2  kola aq wat skn thnan,,,2 je la nk cter,,,

Thursday, 7 July 2011

frust

sukan tahunan yg mmbsankn bg aq,,,,acara aq 4x100 igtkn ley mng rupenye kalah seyyy,,,,,,aq dah wat yg trbaik dah,,xpe la an aq redha pas2 aq ingat nk bls blik at acre kdua 4x400,,,,,tpi hampehhhh aq g tyer ckgu bila acre 2 start pas2 ckgu ckp aq dah kne tkar dgn dak2 fom 5,,,perghhh myinge siak aq,,,,,x dpt medal pon taun ni,,,,xpe2 taun dpn aq nk sapu sume acre,,,,pdli pe ag,,,,hahahahaha......apewww pon xley ckgu aq,,,,

Monday, 4 July 2011

SEmAngAt

haiii,,,story aq ari ni pasal ari sukan kt kola aq pada 7\7\2011,,,aq x sbr nk tggu ari 2,,,x sbr nk braksi,,,aq msuk acre 4x400 & 4x100,,ley mng ke ek,,,pape pon aq akn try the best,,,aq nk up kn nme rmh skn aq BENDAHARA,,,,,korg jgn lupe dtg tgok aq braksi hehehe,,,

Sunday, 3 July 2011

my best friend for ever,,

ari ni aq nk story pasal best friend aq,,,nme dia muhammad saiful idham bin abdullah,,,umo sme dgn aq 16 taon,,,pkre yg aq ske sgt at dia ni ialah dia ni x pntgkn diri sndri,,,x cm aq sllu pntgkn dri sndri,,dia la yg sllu suport aq,,,dia ag pntg kn membe dri awek dia,,,,dia ni byk mslh aq nk tlog pon x taw cm ne,,,tpi dia ni byk brbh,,,smnjk 2 mnjk ni aq dah cm x knl dia sape cam org baru je bg aq,,,nth la aq kecian kn dia,,,dia mmg bdk pndai just keadaan dia yg wat kn dia brbh,,,btwy u is my friend 4 ever,,,

Friday, 24 June 2011

Di Sebalik Warna



  • Warna Merah adalah warna emosi dan menyediakan sumber energi
  • Warna Oren adalah satu warna yang melambangkan hangat, kreatif dan emosi.
  • Warna Kuning adalah satu daripada warna aura yang mula-mula dan paling mudah untuk dilihat. Warna kuning pucat yang mengelilingi garis rambut menunjukkan optimis. Kuning adalah warna aktiviti mental. Ia mempengaruhi peluang pembelajaran yang baru, kepintaran, cerdik dan intelek. Warna kuning adalah warna yang mempengaruhi kekuatan idea dan kebangkitan kebolehan fizik.Semakin dalam dan gelap warna kuning itu akan mempengaruhi sifat yang agak kritikal.
  • Warna Hijau adalah satu warna yang melambangkan sensitif dan cita-cita yang tinggi. Ia mempengaruhi tumbesaran, simpati dan ketenangan. Ia berkaitan dengan individu yang boleh dipercayai, berdikari dan minda yang terbuka. Warna hijau muda menunjukkan kebolehan penyembuhan. Ia adalah warna kekuatan dan persahabatan.Makin gelap warna hijau mempengaruhi kepada kegopohan, cemburu dan ketidakpercayaan.
  • Warna Biru adalah warna yang mudah untuk dilihat dalam banyak-banyak warna aura. Ia melambangkan kepercayaan atau keyakinan .
  • Warna Ungu Violet adalah warna yang mewakili kehangatan. Ia adalah warna yang mempemgaruhi hati dan minda , iaitu gabungan fizikal dan spiritual.Ia mempengaruhi semangat berdikari dan intuisi. Warna keungu-unguan yang semakin tebal menunjukkan kebolehan untuk menghadapi hubungan dengan secara praktikal. Warna yang pucat mempengaruhi kemanusiaan dan hubungan kerohanian. Warna ungu-kemerah-merahan menunjukkan keinginan dan cita-cita yang tinggi.Semakin keruh warna ungu tersebut maka ia menunjukkan kekuatan dalam menghadapi sesuatu. Ia juga menunjukkan imaginasi erotik yang tebal. Ia juga mempunyai kebolehan untuk menarik simpati dan juga seorang yang tidak dapat memahami orang lain.

tentang diriku,,,

name aq muhamad faiz bin azahar,,,umo aq mudo ag bru 16 taun,,,,aq bersklh at SMK durian tunggal melaka,,,,prgai aq skr dgmbrkn,,,,hnye org yg rpt dgn aq je yg taw prgai aq cm ne,,,,,aq ske brkwn dgn ssiape je,,,law korg nk kwn dgn aq add la aq at fb,,ni email aq-jiwang_man95@ymail.com,,
ni je aq ley cter,,,sbgai prmlaan ni aq bgtaw dlu,,,assalamualaikum

share

Share

Widgets